Var Vitor
Micaceo cijene hrvatski italiano english

MICACEO ZINCOADERENTE R.E.

ANTIKOROZIVNI BRZOSUŠIVI DEKORATIVNI EMAJL LAK ZA CINK I LAKE LEGURE - “ANTIKNA” FINITURA

PODGRUPA: Linija proizvoda za drvo i metale

OPĆE KARAKTERISTIKE: Zaštitni antikorozivni lak s velikim postotkom oksida tinjac željeza s visokom otpornošću na atmosferska djelovanja. Zbog svojih osobina “MICACEO ZINCOADERENTE” se koristi za zaštitu i uljepšavanje ručno izrađenih željeznih vrata, prozora, ograda, dvorišnih vrata, balkona, umjetničkih predmeta od kovanog željeza, ali i drvenih površina. Po završenom poslu dobije se površina manje ili više gruba s efektnim antiknim izgledom. Njegova tiksotropska struktura omogućava laku primjenu bez cijeđenja. Prikladan je za unutarnju i vanjsku primjenu. Dostupan je u verziji “F” (fini zrnasti sastav) i “G” (grubi zrnasti sastav).

PRIPREMA PODLOGE: Novo željezo: očistiti i odmastiti s nitro razrjeđivačem eliminirajući svaki trag sivo-žućkastih ili zelenih kristalnih masa cink-silikata, ako treba upotrijebiti čeličnu četku, zatim isprašiti. Nanijeti jedan sloj sintetskog antikorozivnog sredstva “Proxid”. Ako je podloga, osim što je nova, i savršeno čista, ne mora se primjenjivati premaz antikorozivnog sredstva. Već lakirano i djelomično degradirano željezo: temeljito iščetkati svaki trag rđe i laka koji se ljušti, izbrusiti papirom čitavu površinu, dobro isprašiti i na kraju tretirati djelove zahvaćene korozijom s dva premaza sintetskog antikorozivnog sredstva “Proxid”. U slučaju vrlo zarđalih podloga preporučuje se poprskati novim željezom ili očistiti što je više moguće, a onda dati jedan premaz konvertitora rđe. Upotreba konvertitora rđe, i na površini s malo rđe, svakako garantira kvalitetnije lakiranje. Drvo: postupiti kao kod bilo kojeg normalnog sintetskog laka. U svakom slučaju podloga mora biti savršeno suha i bez lomljivih ili masnih ostataka.

NANOŠENJE: Kistom, glatkim valjkom, raspršivačem i svakako pustiti da prođu 24 sata između dva premaza, uzimajući u obzir i razne pripremne podloge. Kod primjene temperatura mora biti između +5°C i +30°C. Ne nanositi na vrlo hladne ili tople površine, ili vrlo izložene suncu, po jakom vjetru ili ako postoji velika vjerojatnost kiše, niti u ambijentu visoke relativne vlažnosti. Unutra, provjetravati prostor za vrijeme primjene. Dobro promiješati prije korištenja i razrijeđivanja. Suhi film laka “MICACEO ZINCOADERENTE” može se dodatno zaštiti i učiniti sjajnim i lakšim za pranje, nanošenjem, nakon minimalno 96 sati, zaštitnog akrilnog laka “Mariner Transparente”. U svakom slučaju, čišćenje suhog filma, budući da je jako podložan struganju, treba uvijek vršiti mekim četkama ili kistovima, a nikada krpama, spužvama i sl.

RIJEĐENJE: Do 15% po težini (20% volumenski) sredstvom za rastvaranje “Wetax Sintetico Extra” VISKOZITET: 30” ± 2 šalice Ford 8 pri temperaturi od 23 ± 2ºC SUHI OSTATAK: 69% ± 1

SPECIFIČNA TEŽINA: kg/l: 1,45 ± 0,05 pri temperaturi od 23 ± 2ºC

IZDAŠNOST: m2/l: 10-12 za svaki premaz da bi se dobio suhi film od cca 60 mikrona

SUŠENJE: 20 minuta na dodir. Dubinski oko 24 sata.

PRANJE PRIBORA: nitro razrjeđivačem neposredno nakon upotrebe

PAKIRANJE: 12 x 0,750 l - 4 x 2,5 l - 16 l

NIJANSE: iz ton-karte “MICACEO”

SKLADIŠTENJE: Čuvati na svježem i prozračnom mjestu, daleko od izvora topline, zaštićeno od hladnoće i izvan dosega djece.

KATALOG BOJA

katalog

ReForma
Micaceo