Ovlašteni smo zastupnici za prodaju i distribuciju prizvoda tvrtke ARCO od 2006.godine. U suradnji s njima razvili smo paletu proizvoda za kovano željezo.

Radi se o brzosušivim bojama koje se mogu nanositi direktno na vruće pocinčane konstrukcije.

Katalozi boja

katalog boja 1

Opis proizvodnog procesa:

Faza 1.

Čišćenje vruće pocinčane konstrukcije – obavlja se ručno korištenjem turpije ili brusnog papira granulacije 80-100, kojima se uklanjaju nepravilnosti i nečistoće ostale nakon procesa vrućeg cinčanja. Oni vještiji upotrijebit će električnu kutnu brusilicu na koju će montirati lepeza brusni disk granulacije 80-100. Radi osjetljivosti postupka, a da bi izbjegli uklanjanje kompletnog sloja cinka preporučamo korištenje rabljenih lepeznih brusnih diskova.

Faza 2.

Odmašćivanje – potrebno je izvršit u svrhu uklanjanja finih površinskih nečistoća i eventualne masnoće koja nastaje kao nusproizvod procesa cinčanja. Najbolje koristiti nitro razređivač, ivasol ili neki od deterdženata dostupnih u maloprodajama tipa Čarli, Deco i sl. Postupak se sastoji od močenja konstrukcije mlazom vode (nije potreban mini-wash, dovoljno je namočiti upotrebom crijeva za zaljevanje ili kante za vodu). Ako se koristi deterdžent, nanositi spužvom, te nakon desetak minuta dobro isprati mlazom vode. Ako se koristi razrjeđivač ili ivasol, treba ih nanijeti na krpu i prebrisati konstrukciju, u ovom slučaju naknadno ispiranje vodom nije potrebno.

Faza 3.

Sušenje i bojanje – nakon ispiranja vodom konstrukcija se treba potpuno osušit. Ukoliko niste sigurni, određena mjesta gdje postoji mogućnost zadržavanja vode potrebno je propuhati zrakom upotrebom kompresora. Nakon ovog vaša konstrukcija je  spremna za bojanje. Pažljivo pročitajte upute za upotrebu na kantici, koristite propisane razređivače, a u slučaju Micaceo linije, uvijek prije upotrebe dobro promješajte boju da se kvarcni pjesak digne sa dna i da u konačnici dobijete željeni efekt.

Boje se koriste pri temperaturama zraka od 5 – 25°C.
U našem salonu sa izoženih uzoraka možete odabrati boju koja vam odgovara.
U ponudi je 36 različitih nijansi koje možete kupiti u ambalaži od 0,75 lit, 2,5 lit i 16 lit.
Specifičnost ovih boja je visoka otpornost na vanjske utjecaje, oštećenja, te hrapava tekstura koju im daje fini kvarcni pjesak.

Odnedavno kod nas možete kupiti cjelokupan RAL program za metal istih karakteristika. Posjedujemo mješalicu za boju tako da u kratkom vremeskom roku možete dobiti bilo koju nijansu iz RAL karte.

Ne ustručavajte se zatražit stručnu prezentaciju naših proizvoda. Svi naši radovi koje možete vidjeti u galeriji obojani su ARCO proizvodima još od 2006.godine.